fbpx
0

Vistas gaļas tefteļi

Sabiedrībā ir iesakņojies mīts, lai samazinātu svaru jāpārtiek tikai no salātiem. Taču tā nebūt nav. Piemēram, pagājušā Veselīga uztura ēdienkartē iekļāvu vistas gaļas tefteļus un piedevās kartupeļu-ziedkāpostu biezeni. Ja mērķis ir samazināt svaru, arī šāds ēdiens var tikt pagatavots figūrai draudzīgi un droši var tikt iekļauts ēdienkartē.

Recepte

Daudzums

2

porcijām
1 porc.kilokalorijas

352

kcal

Sastāvdaļas

  • Vistas filejas maltā gaļa 300 g

  • Cukini 200 g

  • Ola 1 gab.

  • Sīpoli 30 g

  • Konservēti tomāti 400 g

  • Kartupeļi 150 g

  • Ziedkāposti 150 g

  • Vājpiens 0,5% 100 g

Pagatavošana

  • Malto gaļu sajauc ar rīvētu cukini, sīki sasmalcinātiem sīpoliem un olu.
  • Pievieno sāli un piparus, veido apaļas bumbiņas (tefteļus).
  • Tefteļus liek katlā, pārlej ar konservētiem tomātiem (izmantoju mizotus un smalcinātus tomātus) un sutina ~30 min.
  • Nomizo kartupeļus un liek vārīties kopā ar ziedkāposta rozetēm.
  • Kad kartupeļi un ziedkāposti mīksti, tad nolej lieko ūdeni, pievieno pienu un ar stampu visu samīca viendabīgā biezenī.
  • Kartupeļu-ziedkāpostu biezeni pasniedz ar tefteļiem tomātu mērcē.

Līdzīgi ieraksti