Vistas gaļas tefteļi
Sabiedrībā ir iesakņojies mīts, lai samazinātu svaru jāpārtiek tikai no salātiem. Taču tā nebūt nav. Piemēram, pagājušā Veselīga uztura ēdienkartē iekļāvu vistas gaļas tefteļus un piedevās kartupeļu-ziedkāpostu biezeni. Ja mērķis ir samazināt svaru, arī šāds ēdiens var tikt pagatavots figūrai draudzīgi un droši var tikt iekļauts ēdienkartē.
Recepte
Daudzums
2
porcijām1 porc.kilokalorijas
352
kcalSastāvdaļas
Vistas filejas maltā gaļa 300 g
Cukini 200 g
Ola 1 gab.
Sīpoli 30 g
Konservēti tomāti 400 g
Kartupeļi 150 g
Ziedkāposti 150 g
Vājpiens 0,5% 100 g
Pagatavošana
- Malto gaļu sajauc ar rīvētu cukini, sīki sasmalcinātiem sīpoliem un olu.
- Pievieno sāli un piparus, veido apaļas bumbiņas (tefteļus).
- Tefteļus liek katlā, pārlej ar konservētiem tomātiem (izmantoju mizotus un smalcinātus tomātus) un sutina ~30 min.
- Nomizo kartupeļus un liek vārīties kopā ar ziedkāposta rozetēm.
- Kad kartupeļi un ziedkāposti mīksti, tad nolej lieko ūdeni, pievieno pienu un ar stampu visu samīca viendabīgā biezenī.
- Kartupeļu-ziedkāpostu biezeni pasniedz ar tefteļiem tomātu mērcē.