fbpx
0

Upeņu rulete

Dārza svētki vasarā, 18.novembris vai Ziemassvētki – upeņu rulete iederēsies svētku galdā. Bieži vien saldajās ruletēs biedē treknie krēmi, taču tas nav stāsts par šo ruleti. Ja esi ceļā uz svara samazināšanu, nebaidies – upeņu ruleti drīksti droši baudīt. Taču atceries, ka ar mēru!

📌 1 porcija (2 ruletes gabaliņi) satur 187 kcal.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

Pilngraudu kviešu milti 60 g
Olas 3 gab
Vājpiena biezpiens* 400 g
Upenes 100 g
Saldinātājs
Vaniļas pilieni, sāls

Pagatavošana:

✔️ Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
✔️ Dzeltenumus sajauc ar miltiem un saldinātāju (pēc izvēles).
✔️ Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.
✔️ Olbaltuma putas iecilā miltu masā un visu izklāj taisnstūrveidā uz cepamā papīra, kas ieklāts cepampannā.
✔️ Cep cepeškrāsnī 180⁰C 15 min.
✔️ Uz galda virsmas noklāj tīru dvielīti, kuram virsū liek izcepto biskvītu (ar virspusi uz dvielīti, lai cepamais papīrs būtu augšpusē).
✔️ Uzmanīgi noņem cepamo papīru un biskvītu ierullē dvielītī.
✔️ Kad biskvīts atdzisis, atrullē dvielīti, biskvītu pārklāj ar biezpiena krēmu (biezpiens sajaukts ar saldinātāju un vaniļas pilieniem) un sablenderētām upenēm.
✔️ Visu rūpīgi satin. Lai garšas labāk savilktos, notur ledusskapī 1 stundu (var arī neturēt).

* Izmantoju kulinārijas biezpienu Baltais krēmveidīgās konsistences dēļ. Var ņemt parastu vājpiena biezpienu un sablenderēt viendabīgā masā.

Līdzīgi ieraksti