Svētku cepetis
Svētkos vēlamies lutināt savus mīļos un sevi, tāpēc meklējam ko īpašu varētu celt svētku galdā. Kā būtu ar liellopa gaļas cepeti? Manuprāt, cepeša iekļaušanai ēdienkartē ir viena ļoti liela priekšrocība – kamēr gaļa tiek cepta cepeškrāsnī, ir brīvais laiks. Un rezultātā – neieguldot nemaz tik daudz darba, Tu iegūsti “kārtīgu” pusdienu vai vakariņu ēdienu! Visi būs paēduši – gan mazie, gan lielie!
Recepte
Daudzums
4
porcijas1 porcijas kalorijas
402
kcalSastāvdaļas
Liellopa šķiņķis 800 g
Apelsīns 150 g
Brokoļi 400 g
Sviesta pupiņas 400 g
Izsmidzināmā eļļa 2 pūtieni
Timiāns, pipari, sāls, rozmarīns
Pagatavošana
- Gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem, timiānu.
- Pārlej apelsīnu sulu, kārtīgi ieberzē garšvielas. Ja ir iespēja, tad var atstāt uz nakti iemarinēties (gaļa būs mīkstāka).
- Gaļu aptin ar diegu, lai saglabātu formu. Ar diegu var pietīt rozmarīna zariņus.
- Gaļu liek cepamā traukā ar vāku (ja nav vāks, tad traukam pārklāj foliju), cep 1800 C 1 h, tad noņem vāku, paaugstina temperatūru un apbrūnina 15 min.
- Novāra brokoļu rozetītes un sviesta pupiņas (ātrākai pagatavošanai var izmantot saldētus dārzeņus).
- Pannā karsē eļļu, apcep novārītos dārzeņus. Gaļu pasniedz ar dārzeņiem.
Lai izdodas iepriecināt savus mīļos, lai labi garšo!