Spinātu-ricottas pīrāgs
Nesen sociālajos tīklos publicēju ierakstu par brokastīm, jo dažkārt izskan jautājumi vai brokastis patiesi ir svarīgākā ēdienreize, vai ir nozīme laikam, cikos ēd brokastis u.tml. Patiesībā svarīgāk par ēšanas laiku ir piedomāt, ko ēdīsi. Lai nebūtu tā, ka brokastis tiek izlaistas, bet izsalkums ir klāt un to nākas remdēt ar našķiem vai uzkodām, iesaku pamēģināt jau iepriekšējā vakarā uzcept pīrāgu brokastīm. Šoreiz piedāvāju sāļā pīrāga recepti. Spinātu – ricottas pīrāga recepte ir viena no Veselīga uztura kursa receptēm, tas nozīmē, būs draudzīgs figūrai. Bet ar piebildi – ēdam ar mēru.
Spinātu-ricottas pīrāgs
3
porcijas365
kcalSastāvdaļas
Vājpiena biezpiens 180 g
Pilngraudu kviešu milti 80 g
Olas 2 gab.
Vīnogu kauliņu eļļa*
Vārītas olas 2 gab.
Spināti 100 g
Ricotta siers (tauki līdz 10g/100g) 250 g
Pagatavošana
- Viendabīgā masā samīca biezpienu, miltus, vienu olu un eļļu.
- Mīklu vienmērīgi izlīdzina cepampannā (izmantoju 20 cm diametra apaļo pannu, bet var ņemt jebkādas formas pannu).
- Virsū kārto vārītas, rīvētas olas un spinātus.
- Pīrāgu nosedz ar ricottas krēma kārtu (ricottas krēmu sakuļ ar vienu olu un pārlej pāri pīrāgam).
- Cep cepeškrāsnī 190 grādos 40 minūtes. Ja nepieciešams, paaugstina temperatūru un 5 minūtes apbrūnina virskārtu.
Piezīmes
- * Var izmantot arī citu augu eļļu. Izvairāmies no kokosriekstu un palmu eļļas, jo šīs eļļas satur lielu piesātināto (nevēlamo) taukskābju daudzumu.