fbpx
0

Spinātu krēmzupa

Tā vien gribas ātrāk sagaidīt pavasari. Un šķīvī arvien vairāk sāk parādīties zaļā krāsa. Šoreiz recepšu klāstā – spinātu krēmzupa.

Recepte

Daudzums

2

porcijām
1 porcijas kalorijas

427

kcal

Sastāvdaļas

  • Spināti 200 g

  • Kartupeļi 300 g

  • Sīpols 30 g

  • Ķiploks 10 g

  • Buljona kubiņš 1 gab.

  • Saldais krējums 10 % 200 g

  • Maizes standziņas (grissini) 40 g

  • Vītināts cūkgaļas šķiņķis* 70 g

Pagatavošana

  • Nomizo un sagriež gabalos kartupeļus, liek katlā un pārlej ar ūdeni (lai kartupeļi nosegti).
  • Katlā pievieno buljona kubiņu un sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
  • Katla saturu vāra līdz kartupeļi mīksti, tad pievieno spinātus.
  • Kad spināti saplok, tad sablenderē katlā esošo saturu un pievieno saldo krējumu.
  • Zupu pasniedz ar maizes standziņām un vītinātu gaļu.

Piezīmes

  • * Vītinātai gaļai skatīt, lai tauki max 17 g uz 100 g; kcal max 250 kcal uz 100 g.

Līdzīgi ieraksti