Spinātu krēmzupa
Tā vien gribas ātrāk sagaidīt pavasari. Un šķīvī arvien vairāk sāk parādīties zaļā krāsa. Šoreiz recepšu klāstā – spinātu krēmzupa.
Recepte
Daudzums
2
porcijām1 porcijas kalorijas
427
kcalSastāvdaļas
Spināti 200 g
Kartupeļi 300 g
Sīpols 30 g
Ķiploks 10 g
Buljona kubiņš 1 gab.
Saldais krējums 10 % 200 g
Maizes standziņas (grissini) 40 g
Vītināts cūkgaļas šķiņķis* 70 g
Pagatavošana
- Nomizo un sagriež gabalos kartupeļus, liek katlā un pārlej ar ūdeni (lai kartupeļi nosegti).
- Katlā pievieno buljona kubiņu un sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
- Katla saturu vāra līdz kartupeļi mīksti, tad pievieno spinātus.
- Kad spināti saplok, tad sablenderē katlā esošo saturu un pievieno saldo krējumu.
- Zupu pasniedz ar maizes standziņām un vītinātu gaļu.
Piezīmes
- * Vītinātai gaļai skatīt, lai tauki max 17 g uz 100 g; kcal max 250 kcal uz 100 g.