Rabarberu tarte
Dārzos jau parādās rabarberi, līdz ar to droši varam teikt, ka ir laiks kūkām, morsiem, desertiem un kam tik vēl ne.
Recepte
Daudzums
8
porcijas1 porc. kalorijas
280
kcalSastāvdaļas
Olas 3 gab.
Olīveļļa 50 g
Sviests 50 g
Pilngraudu auzu milti 250 g
Rabarberi 200 g
Cukurs 50 g
Ciete 20 g
Cepamais pulveris
Sāls
Saldinātājs (izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu)
Pagatavošana
- Sajauc vienu olu un divus olu dzeltenumus ar izkausētu sviestu, olīveļļu, saldinātāju (atbilstoši 20g cukura), šķipsniņu cepamo pulveri un miltiem.
- Pamatni cep formā (izmantoju formu 20 cm diametrā) 25 min 180 grādos.
- Katliņā liek sagrieztus rabarberus, pārlej ar 150 ml ūdens, pievieno cukuru.
- Rabarberus vāra līdz tie pajūk, pievieno cieti (kas iejaukta ~ 50 ml auksta ūdens). Turpina karsēt līdz iegūst ķīseļveidīgu masu.
- Uz pamatnes liek rabarberu masu un olbaltuma putas, kuras iegūst 2 olu baltumus saputojot ar saldinātāju (atbilstoši 20 g cukura).
- Cep vēl 10 min 180 grādos.