fbpx
0

Rabarberu tarte

Dārzos jau parādās rabarberi, līdz ar to droši varam teikt, ka ir laiks kūkām, morsiem, desertiem un kam tik vēl ne.

Recepte

Daudzums

8

porcijas
1 porc. kalorijas

280

kcal

Sastāvdaļas

  • Olas 3 gab.

  • Olīveļļa 50 g

  • Sviests 50 g

  • Pilngraudu auzu milti 250 g

  • Rabarberi 200 g

  • Cukurs 50 g

  • Ciete 20 g

  • Cepamais pulveris

  • Sāls

  • Saldinātājs (izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu)

Pagatavošana

  • Sajauc vienu olu un divus olu dzeltenumus ar izkausētu sviestu, olīveļļu, saldinātāju (atbilstoši 20g cukura), šķipsniņu cepamo pulveri un miltiem.
  • Pamatni cep formā (izmantoju formu 20 cm diametrā) 25 min 180 grādos.
  • Katliņā liek sagrieztus rabarberus, pārlej ar 150 ml ūdens, pievieno cukuru.
  • Rabarberus vāra līdz tie pajūk, pievieno cieti (kas iejaukta ~ 50 ml auksta ūdens). Turpina karsēt līdz iegūst ķīseļveidīgu masu.
  • Uz pamatnes liek rabarberu masu un olbaltuma putas, kuras iegūst 2 olu baltumus saputojot ar saldinātāju (atbilstoši 20 g cukura).
  • Cep vēl 10 min 180 grādos.

Līdzīgi ieraksti