Rabarberu ķīselis ar kafijas krēmu
Bērnības garša – rabarberu ķīselis..mhm. Un šoreiz ķīselis kombinācijā ar kafijas krēmu. Arī šādi ēdieni tiek iekļauti Veselīga uztura kursa ēdienkartē.
Recepte
Daudzums
2
porcijām1 porc. kalorijas
179
kcalSastāvdaļas
Rabarberi 200 g
Aprikozes 100 g
Kartupeļu ciete 15 g
Kulinārijas biezpiens* 200 g
Grieķu jogurts 100 g
Ūdens 150 + 30 ml
Kafija (atdzesēta) 50 ml
Saldinātājs**
ķīselim atbilstoši 20 g cukura,
krēmam atbilstoši 20 g cukura
Pagatavošana
- Nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos.
- Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztas aprikozes un saldinātāju.
- Visu pārlej ar ~150 ml ūdens un vāra līdz rabarberi sāk izjukt.
- Ķīseļa sabiezināšanai izmanto cieti (vispirms to iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens (~30 ml) un tad maisot pievieno ķīselim).
- Lai iegūtu kafijas krēmu saputo kulinārijas biezpienu ar jogurtu, saldinātāju un aptuveni 50 ml kafijas.
- Kad ķīselis padzisis, to liek deserta trauciņā un pasniedz ar kafijas krēmu. Piebilde – ļāvu desertam pāris stundas pastāvēt ledusskapī.
Piezīmes
- * Var izmantot vājpiena biezpienu, bet tad to iesaku sablenderēt, lai iegūtu maigu un viendabīgu. konsistenci
** Izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu.