fbpx
0

Rabarberu ķīselis ar kafijas krēmu

Bērnības garša – rabarberu ķīselis..mhm. Un šoreiz ķīselis kombinācijā ar kafijas krēmu. Arī šādi ēdieni tiek iekļauti Veselīga uztura kursa ēdienkartē.

Recepte

Daudzums

2

porcijām
1 porc. kalorijas

179

kcal

Sastāvdaļas

  • Rabarberi 200 g

  • Aprikozes 100 g

  • Kartupeļu ciete 15 g

  • Kulinārijas biezpiens* 200 g

  • Grieķu jogurts 100 g

  • Ūdens 150 + 30 ml

  • Kafija (atdzesēta) 50 ml

  • Saldinātājs**
    ķīselim atbilstoši 20 g cukura,
    krēmam atbilstoši 20 g cukura

Pagatavošana

  • Nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos.
  • Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztas aprikozes un saldinātāju.
  • Visu pārlej ar ~150 ml ūdens un vāra līdz rabarberi sāk izjukt.
  • Ķīseļa sabiezināšanai izmanto cieti (vispirms to iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens (~30 ml) un tad maisot pievieno ķīselim).
  • Lai iegūtu kafijas krēmu saputo kulinārijas biezpienu ar jogurtu, saldinātāju un aptuveni 50 ml kafijas.
  • Kad ķīselis padzisis, to liek deserta trauciņā un pasniedz ar kafijas krēmu. Piebilde – ļāvu desertam pāris stundas pastāvēt ledusskapī.

Piezīmes

  • * Var izmantot vājpiena biezpienu, bet tad to iesaku sablenderēt, lai iegūtu maigu un viendabīgu. konsistenci
    ** Izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu.

Līdzīgi ieraksti