fbpx
0

Mīkstā piparkūka

Kas gan būtu Ziemassvētki bez piparkūkām? Protams, kā uztura speciāliste nevaru rekomendēt tās ēst katru dienu un kilogramiem. Piparkūkas ir un paliek našķis! Vienīgi varu ieteikt piparkūku mīklu gatavot mājās no kvalitatīvām sastāvdaļām. Šoreiz piedāvaju izmēģināt šo mīkstās piparkūkas recepti ar pilngraudu miltiem!

Mīkstā piparkūka

Daudzums

8

gabaliņi
1 gab. kalorijas

197

kcal

Sastāvdaļas

  • Cukurs 50 g

  • Olīveļļa 25 g

  • Sviests 25 g

  • Medus 50 g

  • Banāns 100 g

  • Ola 1 gab

  • Pilngraudu kviešu milti 200 g

  • Mandarīnu mizas 25 g

  • Piparkūku garšvielas*

  • Cepamais pulveris

Pagatavošana

  • Cukuru karamelizē – karsē katliņā līdz kļūst brūns, no iegūtās krāsas būs atkarīga piparkūkas krāsa.
  • Pievieno 50 g verdošu ūdeni – esiet piesardzīgi lejot klāt ūdeni, būs ļoti karsti tvaiki!!!
  • Tad šķidrumā iejauc olīveļļu, sviestu un medu.
  • Bļodā sablenderē banānu ar olu, iemaisa garšvielas un sasmalcinātu mandarīnu miziņas.
  • Apvieno abus šķidrumus un pievieno miltus.
  • Iegūto mīklu liek cepamā formā un cep krāsnī 180⁰ C 30 min
  • Pasniedz sagrieztu gabalos! Lai labi garšo!

Piezīmes

  • * Izmantoju piparkūku garšvielu no @Manas Garšas (pirku pati, nav apmaksāta reklāma).
    Var likt pēc izvēles smaržīgos piparus, kanēli, krustnagliņas, muskatriekstu, anīsu u.tml.

Līdzīgi ieraksti