Ķiršu kūka
Viena varen garšīga kūka, kas draudzīga figūrai un lieliski iederēsies svētkos. Taču atgādinu, baudām kūkas gabaliņus ar mēru!
Recepte
Daudzums
8
gab.1 gab. kalorijas
242
kcalSastāvdaļas
Pilngraudu kviešu milti 100g
Mandeļriekstu milti 100g
Olas 2 gab.
Banāni 200g
Cepamais pulveris 5g
Ķirši (izmantoju saldētus) 400g
Kartupeļu ciete 30g
Krēmsiers* 200g
Grieķu jogurts 100g
Vaniļas ekstrakts
Saldinātājs**
Pagatavošana
- Saldētiem ķiršiem pievieno minimālu daudzumu ūdens un saldinātāju, vāra līdz ķirši sāk jukt ārā.
- Cieti izšķīdina nelielā daudzumā auksta ūdens un maisot pievieno ķiršu masai.
- Sablenderē banānus, pievieno pilngraudu kviešu un madeļriekstu miltus, olas, cepamo pulveri un pāris pilienus vaniļas ekstraktu.
- Iegūto mīklu lej veidnē (izmantoju formu 20 cm diametrā).
- Pārlej pāri ķiršu biezeni un cep krāsnī 180⁰C 35-40 min.
- Sagatavo krēmsiera masu, sajaucot krēmsieru ar grieķu jogurtu un saldinātāju.
- Kad izceptā kūka atdzesēta, tad pārklāj ar krēmsiera masas kārtu (izmantoju konditorejas maisiņu).
- Dekorē pēc izvēles (izmantoju auksti kaltētus ķiršus un zeltītus cukura graudus).
Piezīmes
- *Izmantoju Philadelphia light krēmsieru, ja fīgūra atļauj, tad var ņemt arī treknāku krēmsieru.
** Izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu. Ķiršu pildījumam atbilstoši 20 g cukura un krēmsiera virskārtai arī atbilstoši 20 g cukura.