fbpx
0

Ķiršu kūka

Viena varen garšīga kūka, kas draudzīga figūrai un lieliski iederēsies svētkos. Taču atgādinu, baudām kūkas gabaliņus ar mēru!

Recepte

Daudzums

8

gab.
1 gab. kalorijas

242

kcal

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu kviešu milti 100g

  • Mandeļriekstu milti 100g

  • Olas 2 gab.

  • Banāni 200g

  • Cepamais pulveris 5g

  • Ķirši (izmantoju saldētus) 400g

  • Kartupeļu ciete 30g

  • Krēmsiers* 200g

  • Grieķu jogurts 100g

  • Vaniļas ekstrakts

  • Saldinātājs**

Pagatavošana

  • Saldētiem ķiršiem pievieno minimālu daudzumu ūdens un saldinātāju, vāra līdz ķirši sāk jukt ārā.
  • Cieti izšķīdina nelielā daudzumā auksta ūdens un maisot pievieno ķiršu masai.
  • Sablenderē banānus, pievieno pilngraudu kviešu un madeļriekstu miltus, olas, cepamo pulveri un pāris pilienus vaniļas ekstraktu.
  • Iegūto mīklu lej veidnē (izmantoju formu 20 cm diametrā).
  • Pārlej pāri ķiršu biezeni un cep krāsnī 180⁰C 35-40 min.
  • Sagatavo krēmsiera masu, sajaucot krēmsieru ar grieķu jogurtu un saldinātāju.
  • Kad izceptā kūka atdzesēta, tad pārklāj ar krēmsiera masas kārtu (izmantoju konditorejas maisiņu).
  • Dekorē pēc izvēles (izmantoju auksti kaltētus ķiršus un zeltītus cukura graudus).

Piezīmes

  • *Izmantoju Philadelphia light krēmsieru, ja fīgūra atļauj, tad var ņemt arī treknāku krēmsieru.
    ** Izmantoju eritritola un stēvijas maisījumu. Ķiršu pildījumam atbilstoši 20 g cukura un krēmsiera virskārtai arī atbilstoši 20 g cukura.

Līdzīgi ieraksti