Ķirbju kūka
Izskatās gluži kā klasiskā siera kūka. Nezinātājs pat neatpazīs, ka šī ir ķirbju kūka. Pamēģini, arī Tu!
Ķirbju kūkas cepšanai izmantoju formu 20 cm diametrā. Sanāk 8 kūkas gabaliņi.
📌Viens gabaliņš kūkas – 180 kcal.
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
Pilngraudu auzu pārslas 100 g
Dateles 100 g
Ola 1 gab
Bezpiedevu jogurts 100 g
Virskārtai:
Ķirbja biezenis* 550 g
Bezpiedevu jogurts 350g
Olas 3 gab
Kukurūzas milti 30 g
Saldinātājs**
Garšvielas – malts ingvers, muskatrieksts, kanēlis, krustnagliņas, smaržīgie pipari u.tml.
Pagatavošana:
✔️ Auzu pārslas, dateles, jogurtu un olu sablenderē viendabīgā masā (mīklas konsistence – vidēji bieza, ķepīga).
✔️ Mīklu lej cepamā formā (izmantoju 20 cm diametrā).
✔️ Virskārtai viendabīgā masā sajauc ķirbja biezeni, jogurtu, olas, kukurūzas miltus, saldinātāju un garšvielas.
✔️ Virskārtu lej pa virsu pamatnei un cep 170ºC 50 min, tad apbrūnina virskārtu (paaugstina temperatūru un cep vēl 10 min).
* Ķirbju biezeni ieguvu no 800 g svaiga ķirbja, cepot ķirbi cepeškrāsnī 180ºC ~30 min. Var ķirbi tvaicēt, vārīt vai izmantot ķirbi, kurš bijis sasaldēts.
** Saldinātājs pēc izvēles (stēvija, eritritols u.tml.). Ja figūra atļauj, tad var izmantot cukuru vai medu. Salduma ziņā liku 70 g cukura.