fbpx
0

Ķirbja mafini ar krēmsieru

Mazie kēksiņi jeb mafini ir izcili gards našķis. Tie ir ļoti ērti ēdami un paņemami līdzi somā vai piknika groziņā. Kādam patiks bagātaki mafini – ar vairākām garšām, kādam vienkāršākas un pārbaudītākas vērtības. Šoreiz piedāvāju izmēģināt ķirbja mafinus ar dzērvenēm un krēmsieru.

Recepte

Daudzums

2

porcijas
1 porcijas kalorijas

357

kcal

Sastāvdaļas

  • Ķirbja biezenis* 300 g

  • Pilngraudu kviešu milti 100 g

  • Ola 1 gab.

  • Žāvētas dzērvenes 50 g

  • Krēmsiers Philadelphia light 42 g

  • Cepamais pulveris

  • Saldinātājs*

Pagatavošana

  • Visu, izņemot krēmsieru, sajauc mīklas masā.
  • Mafinu formiņās ievieto cepamos papīrīšus un liek nedaudz mīklas, tad nepilnu tējkaroti krēmsiera un pārklāj ar mīklu.
  • Cep 180 C 35 min.

Piezīmes

  • * Lai iegūtu ķirbja biezeni, cepu sagrieztus ķirbja gabaliņus cepeškrāsnī (200⁰ C ~20-30 min), pēc tam sablenderēju viendabīgā masā. Var necept krāsnī, bet ķirbi vārīt līdz kļūst mīksts un var iegūt biezeni.
    ** Kā saldinātaju izmantoju 20 g eritrola ar stēviju, kas atbilst 20 g cukura.
    *** Ja nav mafinu formiņu, tad var cept kā pildītu pīrāgu cita veida cepamtraukā.

Līdzīgi ieraksti