Ķirbja mafini ar krēmsieru
Mazie kēksiņi jeb mafini ir izcili gards našķis. Tie ir ļoti ērti ēdami un paņemami līdzi somā vai piknika groziņā. Kādam patiks bagātaki mafini – ar vairākām garšām, kādam vienkāršākas un pārbaudītākas vērtības. Šoreiz piedāvāju izmēģināt ķirbja mafinus ar dzērvenēm un krēmsieru.
Recepte
Daudzums
2
porcijas1 porcijas kalorijas
357
kcalSastāvdaļas
Ķirbja biezenis* 300 g
Pilngraudu kviešu milti 100 g
Ola 1 gab.
Žāvētas dzērvenes 50 g
Krēmsiers Philadelphia light 42 g
Cepamais pulveris
Saldinātājs*
Pagatavošana
- Visu, izņemot krēmsieru, sajauc mīklas masā.
- Mafinu formiņās ievieto cepamos papīrīšus un liek nedaudz mīklas, tad nepilnu tējkaroti krēmsiera un pārklāj ar mīklu.
- Cep 180 C 35 min.
Piezīmes
- * Lai iegūtu ķirbja biezeni, cepu sagrieztus ķirbja gabaliņus cepeškrāsnī (200⁰ C ~20-30 min), pēc tam sablenderēju viendabīgā masā. Var necept krāsnī, bet ķirbi vārīt līdz kļūst mīksts un var iegūt biezeni.
** Kā saldinātaju izmantoju 20 g eritrola ar stēviju, kas atbilst 20 g cukura.
*** Ja nav mafinu formiņu, tad var cept kā pildītu pīrāgu cita veida cepamtraukā.