fbpx
0

Biezpiena kārtainā kūka

Kārojas kāda smalkmaizīte vai kūciņa? Nav vēlme aizrauties ar mīklas gatavošanu? Lielisks risinājums ir izmantot tortiljas! Jā, tieši tā – šo maizes paveidu, kas plaši izplatīts meksikāņu virtuvē. Tortiljas var izmantot ne tikai kebabu un wrap pagatavošanai, bet arī saldajiem ēdieniem – konditorejai. Zemāk atradīsi kārtainās biezpienmaizes recepti, taču tortilju esmu izmantojusi gatavojot arī ābolu – dzērveņu strūdeli.

Recepte

Daudzums

3

porcijām
1 porcijas kalorijas

275

kcal

Sastāvdaļas

  • Kulinārijas biezpiens 200 g

  • Grieķu jogurts 100 g

  • Rozīnes 60 g

  • Ciete 15 g

  • Tortiljas plāksnes 120 g

  • Cukurs 10 g

  • Izsmidzināmā eļļa

  • Saldinātājs*

  • Vaniļas pilieni**

Pagatavošana

  • Biezpienu sajauc ar jogurtu, pievieno rozīnes, vaniļu, saldinātāju un cieti.
  • Liek kārtās tortiljas plāksnes (man sanāca divas 60 g plāksnes, kuras pārgriezu uz pusēm) un biezpiena masu.
  • Nopūš ar 2 pūtieniem eļļas un pārkaisa ar cukuru.
  • Cep cepeškrāsnī 180⁰C 20 min, tad palielina temperatūru līdz 200⁰C un apbrūnina
    5 min.

Piezīmes

  • * Saldinātāju pievienoju atbilstoši 15 g cukura.
    ** Vaniļu izvēlamies ekstrakta vai pilienu veidā. Ja ņem vaniļas cukuru, tad jāpierēķina cukurā esošās kalorijas.

    Uzmanību – porcijas kaloriju aprēķinā nav iekļauts melleņu dekorējums!

Līdzīgi ieraksti