Biezpiena kārtainā kūka
Kārojas kāda smalkmaizīte vai kūciņa? Nav vēlme aizrauties ar mīklas gatavošanu? Lielisks risinājums ir izmantot tortiljas! Jā, tieši tā – šo maizes paveidu, kas plaši izplatīts meksikāņu virtuvē. Tortiljas var izmantot ne tikai kebabu un wrap pagatavošanai, bet arī saldajiem ēdieniem – konditorejai. Zemāk atradīsi kārtainās biezpienmaizes recepti, taču tortilju esmu izmantojusi gatavojot arī ābolu – dzērveņu strūdeli.
Recepte
Daudzums
3
porcijām1 porcijas kalorijas
275
kcalSastāvdaļas
Kulinārijas biezpiens 200 g
Grieķu jogurts 100 g
Rozīnes 60 g
Ciete 15 g
Tortiljas plāksnes 120 g
Cukurs 10 g
Izsmidzināmā eļļa
Saldinātājs*
Vaniļas pilieni**
Pagatavošana
- Biezpienu sajauc ar jogurtu, pievieno rozīnes, vaniļu, saldinātāju un cieti.
- Liek kārtās tortiljas plāksnes (man sanāca divas 60 g plāksnes, kuras pārgriezu uz pusēm) un biezpiena masu.
- Nopūš ar 2 pūtieniem eļļas un pārkaisa ar cukuru.
- Cep cepeškrāsnī 180⁰C 20 min, tad palielina temperatūru līdz 200⁰C un apbrūnina
5 min.
Piezīmes
- * Saldinātāju pievienoju atbilstoši 15 g cukura.
** Vaniļu izvēlamies ekstrakta vai pilienu veidā. Ja ņem vaniļas cukuru, tad jāpierēķina cukurā esošās kalorijas.
Uzmanību – porcijas kaloriju aprēķinā nav iekļauts melleņu dekorējums!