fbpx
0

Jāņu siers

Vai esi mēģinājusi siet Jāņu sieru? Ja vēl nē, varbūt šī ir tā īstā reize, kad jāizmēģina. Nododu Tev savu Jāņu siera recepti.

Recepte

Sastāvdaļas

  • Piens 2 %

  • Vājpiena biezpiens 1 kg

  • Sviests 100 g

  • Saldais krējums 10 % 100 g

  • Olas 2 gab

  • Ķimenes 8 g

  • Sāls 8 g

  • Kurkuma** 5 g

Pagatavošana

  • Katlā karsē pienu līdz piens gandrīz sāk vārīties. Karsēju pakāpeniski un maisu ar koka karoti, lai nepiedeg.
  • Pienā iedrupina biezpienu un turpina karsēt līdz atdalās sūkalas.
  • Sūkalas nokāš caur sietu.
  • Iegūto siera masu liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas ar saldo krējumu, sviestu un garšvielām.
  • Siera masu karsē vēl aptuveni 5 līdz 10 min. Visu laiku maisa, lai nepiedeg.
  • Siera masu pārlej sietā vai caurdurī, kas izklāts ar samitrinātu marli.
  • Marli aizloka ciet, pa virsu liek slogu un atstāj uz nakti nostāvēties.
  • No rīta siera ritulīti izņem no marles. Uzglabā ledusskapī.

Piezīmes

  • ** Kurkuma dod sieram dzelteno krāsu. Jo vairāk kurkumas, jo dzeltenāks siers, betjāuzmanās, lai netraucē kurkumas garša.

Līdzīgi ieraksti