Jāņu siers
Vai esi mēģinājusi siet Jāņu sieru? Ja vēl nē, varbūt šī ir tā īstā reize, kad jāizmēģina. Nododu Tev savu Jāņu siera recepti.
Recepte
Sastāvdaļas
Piens 2 %
Vājpiena biezpiens 1 kg
Sviests 100 g
Saldais krējums 10 % 100 g
Olas 2 gab
Ķimenes 8 g
Sāls 8 g
Kurkuma** 5 g
Pagatavošana
- Katlā karsē pienu līdz piens gandrīz sāk vārīties. Karsēju pakāpeniski un maisu ar koka karoti, lai nepiedeg.
- Pienā iedrupina biezpienu un turpina karsēt līdz atdalās sūkalas.
- Sūkalas nokāš caur sietu.
- Iegūto siera masu liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas ar saldo krējumu, sviestu un garšvielām.
- Siera masu karsē vēl aptuveni 5 līdz 10 min. Visu laiku maisa, lai nepiedeg.
- Siera masu pārlej sietā vai caurdurī, kas izklāts ar samitrinātu marli.
- Marli aizloka ciet, pa virsu liek slogu un atstāj uz nakti nostāvēties.
- No rīta siera ritulīti izņem no marles. Uzglabā ledusskapī.
Piezīmes
- ** Kurkuma dod sieram dzelteno krāsu. Jo vairāk kurkumas, jo dzeltenāks siers, betjāuzmanās, lai netraucē kurkumas garša.