Burgers ar vistas gaļu
Kad tieši cilvēki sāka ēst kotleti starp divām maizes šķēlēm, nav zināms, bet ir skaidrs, ka hamburgers, kādu to ēdam vēl šodien, tika pasniegts Pasaules izstādē (World’s Fair) Sentluisā 1904.gadā. Pēc tam ēdiens kļuva populārs visā valstī.
Piedāvāju hamburgera versiju, kas piemērota, ja rūpējies par savu veselību un izvēlies organismam veselīgākus pārtikas produktus.
Recepte
Daudzums
2
porcijām1 porc. kalorijas
437
kcalSastāvdaļas
Pilngraudu doniņas* 130 g
Vistas maltā gaļa** 200 g
Ola 1 gab
Salātlapas 5 g
Tomāti 50 g
Marinēti gurķi 50 g
Sīpols 20 g
Grieķu jogurts 40 g
Sinepes 3 g
Ķiploks 5 g
Izsmidzināmā eļļa, dilles, persilāde, pipari
Pagatavošana
- Maltai gaļai pievieno olu un garšvielas (izmantoju persilādi un piparus).
- Pannā karsē 2 pūtienuseļļas, cep gaļas kotletes burgermaizīšu izmērā.
- Pagatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar sinepēm, sasmalcinātām dillēm un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku.
- Apgrauzdē maizi.
- Uz burgera pamata maizītes liek nelielu daudzumu mērces, salātlapu un gaļu.
- Tad atkal liek mērci un dārzeņus sev tīkamā secībā (es liku tomātu šķēlītes, gurķa šķēlītes un sīpolu gredzenus). Burgeri noslēdz ar otru maizīti.
Piezīmes
- * Var ņemt arī citu maizi, bet vēlams dot priekšroku pilngraudu produktam.
** Izmantoju vistas filejas malto gaļu, var aizvietot ar tītara gaļu. Skatāmies, lai tauki nepārsniedz 11g/100g.