fbpx
Brūkleņu rulete
0

Brūkleņu rulete

Vai tie būtu svētki, vai vienkārši nedēļas nogale, kurā gribas sevi palutināt – brūkleņu rulete varētu iederēties kā lielisks gardums. Brūkleņu ruletes recepte no Veselīga uztura kursa ēdienkartes.

Recepte

Daudzums

3

porcijām
1 porc.

316

kcal

Sastāvdaļas

  • Olas 3 gab.

  • Pilngraudu kviešu milti 60 g

  • Kulinārijas biezpiens* 200 g

  • Grieķu jogurts 100 g

  • Brūkleņu ievārījums 150 g

  • Saldinātājs biskvītam atbilstoši 50 g cukura, krēmam – atbilstoši 10 g cukura

Pagatavošana

  • Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ putās.
  • Olu dzeltenumiem pievieno miltus un saldinātāju. Lai iegūtu viendabīgu masu, iespējams, nepieciešams pievienot nelielu daudzumu ūdens.
  • Mīklā iecilā saputoto olas baltumu. Masu vienmērīgi izklāj plānā kārtiņā cepamā pannā. Cep cepeškrāsnī 180 ℃ 15 min.
  • Kad biskvīts gatavs, to pārliek uz tīra dvielīša, noņem cepamo papīru un sarullē. Ļauj atdzist sarullētā formā.
  • Gatavo krēmu sajaucot kulinārijas biezpienu ar jogurtu un pievienojot saldinātāju (var pievienot arī vaniļu).
  • Biskvītu atrullē vaļā, tajā smērē krēmu un brūkleņu ievārījumu. Ruleti aizrullē, liek ledusskapī (vismaz uz 30 min), lai garšas savelkas.

Piezīmes

  • Šoreiz 1 porcija ir 3-4 šķēles.
  • *Var izmantot parastu vājpiena biezpienu un sablendēt viendabīgā masā.

Līdzīgi ieraksti