Brūkleņu rulete
Vai tie būtu svētki, vai vienkārši nedēļas nogale, kurā gribas sevi palutināt – brūkleņu rulete varētu iederēties kā lielisks gardums. Brūkleņu ruletes recepte no Veselīga uztura kursa ēdienkartes.
Recepte
Daudzums
3
porcijām1 porc.
316
kcalSastāvdaļas
Olas 3 gab.
Pilngraudu kviešu milti 60 g
Kulinārijas biezpiens* 200 g
Grieķu jogurts 100 g
Brūkleņu ievārījums 150 g
Saldinātājs biskvītam atbilstoši 50 g cukura, krēmam – atbilstoši 10 g cukura
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ putās.
- Olu dzeltenumiem pievieno miltus un saldinātāju. Lai iegūtu viendabīgu masu, iespējams, nepieciešams pievienot nelielu daudzumu ūdens.
- Mīklā iecilā saputoto olas baltumu. Masu vienmērīgi izklāj plānā kārtiņā cepamā pannā. Cep cepeškrāsnī 180 ℃ 15 min.
- Kad biskvīts gatavs, to pārliek uz tīra dvielīša, noņem cepamo papīru un sarullē. Ļauj atdzist sarullētā formā.
- Gatavo krēmu sajaucot kulinārijas biezpienu ar jogurtu un pievienojot saldinātāju (var pievienot arī vaniļu).
- Biskvītu atrullē vaļā, tajā smērē krēmu un brūkleņu ievārījumu. Ruleti aizrullē, liek ledusskapī (vismaz uz 30 min), lai garšas savelkas.
Piezīmes
- Šoreiz 1 porcija ir 3-4 šķēles.
- *Var izmantot parastu vājpiena biezpienu un sablendēt viendabīgā masā.