fbpx
0

Biskvītkūka

Klasiskā svētku kūka manā bērnībā bija biskvītkūka. Mmmmm, varat iedomāties- laukos cepta biskvīta kūka ar ogu, krēma vai ievārījuma pildījumu- trekna, bet bez gala garda! Un šodien mēs mākam pagatavot šo pašu gardo biskvītkūku, taču figūrai draudzīgā veidā. Urā!

Recepte

Daudzums

4

porcijām
1 porc. kalorijas

271

kcal

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu kviešu milti 60 g

  • Olas 3 gab.

  • Kakao 5 g

  • Kulinārijas biezpiens 400 g

  • Grieķu jogurts 200 g

  • Auksti kaltēti ķirši* 15 g

  • Šokolāde 40 g

  • Saldinātājs biskvītam atbilstoši 50 g cukura

  • Saldinātājs krēmam atbilstoši 50 g cukura

  • Sāls

Pagatavošana

  • Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  • Dzeltenumus sajauc ar miltiem, kakao un saldinātāju.
  • Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.
  • Olbaltuma putas iecilā miltu masā un visu izklāj taisnstūrveidā uz cepamā papīra, kas ieklāts cepampannā.
  • Cep cepeškrāsnī 180 0 C 15 minūtes.
  • Gatavo krēmu kopā sajaucot kulinārijas biezpienu ar jogurtu (pievieno saldinātāju).
  • Kad biskvīts gatavs, to atdzesē, noņem no cepamā papīra un sagriež 4 daļās.
  • Biskvīta plāksnes kārto vienu virs otras, pa vidu smērējot krēmu un uzkaisot sadrupinātas auksti kaltētas ogas*.
  • Biskvītkūku dekorē ar šokolādes gabaliņiem.

Piezīmes

  • *Izmantoju auksti kaltētas ogas, jo tās ir ērti sadrupināt un nav nepieciešams pievienot papildus cukuru. Var izmantot blenderētas svaigas vai saldētas ogas.

Līdzīgi ieraksti