Biskvītkūka
Klasiskā svētku kūka manā bērnībā bija biskvītkūka. Mmmmm, varat iedomāties- laukos cepta biskvīta kūka ar ogu, krēma vai ievārījuma pildījumu- trekna, bet bez gala garda! Un šodien mēs mākam pagatavot šo pašu gardo biskvītkūku, taču figūrai draudzīgā veidā. Urā!
Recepte
Daudzums
4
porcijām1 porc. kalorijas
271
kcalSastāvdaļas
Pilngraudu kviešu milti 60 g
Olas 3 gab.
Kakao 5 g
Kulinārijas biezpiens 400 g
Grieķu jogurts 200 g
Auksti kaltēti ķirši* 15 g
Šokolāde 40 g
Saldinātājs biskvītam atbilstoši 50 g cukura
Saldinātājs krēmam atbilstoši 50 g cukura
Sāls
Pagatavošana
- Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Dzeltenumus sajauc ar miltiem, kakao un saldinātāju.
- Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ stingrās putās.
- Olbaltuma putas iecilā miltu masā un visu izklāj taisnstūrveidā uz cepamā papīra, kas ieklāts cepampannā.
- Cep cepeškrāsnī 180 0 C 15 minūtes.
- Gatavo krēmu kopā sajaucot kulinārijas biezpienu ar jogurtu (pievieno saldinātāju).
- Kad biskvīts gatavs, to atdzesē, noņem no cepamā papīra un sagriež 4 daļās.
- Biskvīta plāksnes kārto vienu virs otras, pa vidu smērējot krēmu un uzkaisot sadrupinātas auksti kaltētas ogas*.
- Biskvītkūku dekorē ar šokolādes gabaliņiem.
Piezīmes
- *Izmantoju auksti kaltētas ogas, jo tās ir ērti sadrupināt un nav nepieciešams pievienot papildus cukuru. Var izmantot blenderētas svaigas vai saldētas ogas.