fbpx
0

Biezpiena keksiņi ar mellenēm

Veselīga uztura kursa ēdienkartē keksiņus ik pa laikam iekļauju brokastīs. Dažas keksiņu jeb mafinu receptes esmu jau iepriekš publicējusi – šokolādes un aveņu mafinu recepti, ķirbja mafini ar krēmsieru. Šoreiz keksiņu pulku papildina figūrai draudzīga biezpiena keksiņu recepte.

Recepte

Daudzums

6

keksiņi
1 porc. kalorijas

289

kcal

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu auzu pārslas 50 g

  • Pilngraudu kviešu milti 50 g

  • Banāni 100 g

  • Olas 1 gab

  • Vājpiena biezpiens 200 g

  • Vīnogu kauliņu eļļa* 20 g

  • Cepamais pulveris 5 g

  • Mellenes 60 g

Pagatavošana

  • Sablenderē vai samīca banānu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Mellenes izmantoju saldētas.
  • Mīklu liek mafinu formiņās un cep cepeškrāsnī 180 C 30 min. Ja nav pieejamas mafinu formiņas, var cept kā plātsmaizīti.

Piezīmes

  • Vienai porcijai ir paredzēti 2 keksiņi.

    Papildus saldumam pievienoju saldinātāju atbilstoši 30g cukura (šoreiz man bija stēvijas un eritritola maisījums).

    * Var izmantot kādu citu neitrālas garšas eļļu, piemēram, saulespuķu eļļu. Cenšmies neizmantot kokosriekstu un palmu eļļu, jo tās bagātīgas ar nevēlamajiem piesātinātajiem taukiem.

Līdzīgi ieraksti