Biezpiena keksiņi ar mellenēm
Veselīga uztura kursa ēdienkartē keksiņus ik pa laikam iekļauju brokastīs. Dažas keksiņu jeb mafinu receptes esmu jau iepriekš publicējusi – šokolādes un aveņu mafinu recepti, ķirbja mafini ar krēmsieru. Šoreiz keksiņu pulku papildina figūrai draudzīga biezpiena keksiņu recepte.
Recepte
Daudzums
6
keksiņi1 porc. kalorijas
289
kcalSastāvdaļas
Pilngraudu auzu pārslas 50 g
Pilngraudu kviešu milti 50 g
Banāni 100 g
Olas 1 gab
Vājpiena biezpiens 200 g
Vīnogu kauliņu eļļa* 20 g
Cepamais pulveris 5 g
Mellenes 60 g
Pagatavošana
- Sablenderē vai samīca banānu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas. Mellenes izmantoju saldētas.
- Mīklu liek mafinu formiņās un cep cepeškrāsnī 180 C 30 min. Ja nav pieejamas mafinu formiņas, var cept kā plātsmaizīti.
Piezīmes
- Vienai porcijai ir paredzēti 2 keksiņi.
Papildus saldumam pievienoju saldinātāju atbilstoši 30g cukura (šoreiz man bija stēvijas un eritritola maisījums).
* Var izmantot kādu citu neitrālas garšas eļļu, piemēram, saulespuķu eļļu. Cenšmies neizmantot kokosriekstu un palmu eļļu, jo tās bagātīgas ar nevēlamajiem piesātinātajiem taukiem.