fbpx
0

Vai bezpiedevu jogurti atšķiras?

Visi bezpiedevu jogurti ir bez piedevām, tātad bez ievārījumiem, augļu vai ogu garšām, bez cukura, bez krāsvielām u.tml. Tas viss ir lieliski, bet kam tomēr vajadzētu pievērst uzmanību, jo veikalu plauktos varam ieraudzīt arvien bagātīgāku bezpiedevu jogurtu sortimentu!

Būtībā jāizvērtē ir 2 faktori – olbaltumvielu daudzums jogurtā un tauku daudzums jogurtā. Būtiski, ka procentu zīmīte (%) uz iepakojuma dažkārt ataino tauku procentu produktā, bet dažkārt olbaltumu daudzumu produktā.

Lai pārliecinātos par procentu zīmes nozīmi atliek rūpīgi iepazīties ar iepakojumu – ar produkta uzturvērtību. Pie viena der apskatīt arī produkta sastāvu. Tajā vajadzētu būt pienam un ieraugam/baktēriju kultūrai. Treknākos jogurtos būs arī krējums.

Kuru jogurtu izvēlēties?

Tas atkarīgs no individuālās vajadzības. Ja vēlme ir svaru mazināt, tad piemērotāki būs jogurti ar zemāku tauku un augstāku olbaltumvielu saturu. Grieķu jogurti būs bagātīgāki ar olbaltumvielām, Skyr būs praktiski bez taukiem, savukārt Turku jogurts būs ievērojami treknāks.

Protams, jāatceras, ka katram jogurtam mazliet atšķirsies arī garša. Saldāki un maigāki jogurti būs piemērotāki desertiem, bet skābākie – salātos krējuma vietā vai pie zupām.

Līdzīgi ieraksti