Aveņu gardums
Šoreiz gluži kā Mārtiņam Rītiņam gribas teikt: “Kas var būt labāks par šo aveņu gardumu?”
Recepte
Daudzums
3
porcijas1 porc.kcal
231
kcalSastāvdaļas
Vājpiena biezpiens 180 g
Pilngraudu kviešu milti 50 g
Olas 3 gab
Avenes (izmantoju saldētas) 150 g
Bezpiedevu jogurts 200 g
Saldinātājs*, sāls
Pagatavošana
- Mīklai sajauc biezpienu ar divām olām, miltiem un saldinātāju.
- Cepamā traukā (izmantoju apaļo formu 20 cm diametrā), kurā ieklāts cepamais papīrs, liek mīklas pamatni, pa virsu kārto avenes.
- Visu pārlej ar jogurtu, kas sakults kopā ar vienu olu un saldinātāju.
- Cep cepeškrāsnī 200⁰ C 30-40 min.
Piezīmes
- Kā saldinātāju izmantoju stēvijas pilienus (gan pamatnei, gan virskārtai atbilstoši 30 g cukura). Var izmantot arī citus mazkaloriju saldinātājus, piemēram, eritritolu.