Ābolu – dzērveņu strūdele
5 sastāvdaļas, 30 minūtes un gardums ir gatavs. Strūdeli vari baudīt brokastīs, kafijas pauzē, launagā, celt galdā svētku reizē vai pie vakara tējas.
Recepte
Daudzums
2
porcijām1 porcijas kalorijas
239
kcalSastāvdaļas
Āboli 150 g
Dzērvenes 60 g
Pilngraudu tortilja 120 g
Ola 1 gab.
Saldinātājs, kanēlis
Pagatavošana
- Ābolus sagriež nelielos gabaliņos, liek katliņā, pievieno dzērvenes, saldinātāju* un pārlej ar ~70ml ūdens. Karsē līdz āboli sāk izjukt.
- Ābolu-dzērveņu biezeni ierullē tortiljā, tortilju pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar kanēli.
- Cep cepeškrāsnī 180⁰ C 15 min.
Piezīmes
- *Kā saldinātāju izmantoju 12 pilienus stēvijas ar vaniļas garšu (salduma ziņā atbilst 48 g cukura). Var izmantot arī citus mazkaloriju saldinātājus, piemēram, eritritolu.